A VW komoly költségcsökkentést tervez


A Renault Clio legújabb változatából már 2012 óta nem készül 3 ajtós, és most úgy tűnik, hogy a VW Polo következő generációjából sem vehetünk majd ilyen kivitelt. A költségcsökkentési szándékkal a VW befejezheti kisautója, a Polo 3 ajtós kivitelének gyártását 2017-től – írja céges forrásokra hivatkozva az Autonews. Így a VW marad a jól bevált 5 ajtós kivitelnél.


A Spiegel Magazin szerint ezzel 200 millió eurós megtakarítást tudnak elérni. A gyár kiskocsiját egyébként már 4 évtizede gyártják, amelyből igen sok futott – és még fut ma is – a magyar utakon.  A 3 ajtós Polo nem az egyetlen, amelynek leállításáról döntött a VW a költségcsökkentés jegyében. Nemrég a keménytetős kabrió EOS-t dobta ki a szalonokból, sőt  - szintén a Spiegel meg nem nevezett forrása szerint – lehet, hogy a Beetle-nek is búcsút kell intenünk.

Úgy tűnik, hogy a költségcsökkentést nagyon komolyan veszik a vállalatnál, ha hinni lehet a számoknak, akkor 2017-ig 5 milliárd eurót takaríthatnak meg egyes modellek elhagyásával és a gyártás optimalizálásával.