Motoros járőrökkel a balesetek csökkentéséért


Mivel itt a jó idő, ezt a közlekedésben is meg lehet érezni. Nagyon sokan ülnek be az autó mögé vagy pattannak motorra, amikor elérkezik ez az időszak, hogy többet lehet lenni az utcán, mert jobb lett az idő. Azért, mert megnövekedik a járművek forgalma, több rendőrt kell vezényelni az utakra, mivel a balesetek bekövetkezésének kockázata is jócskán megnőhet. Nagyon fontos a járművek műszaki állapotát mindig ellenőrizni, hogy ne legyen belőle probléma. A másik nagyon fontos tényező az a láthatóság, hogy könnyen észrevegyük a másikat és elkerüljük a balesetet.

Bővebben: Motoros járőrökkel a balesetek csökkentéséért

Még az idén így változhatnak meg a KRESZ szabályai


Az autósok és a szakemberek javaslatait szem előtt tartva elképzelhető, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium módosítani fogja a KRESZ szabályokat több ponton is. Tervek szerint az alábbi ötletek merültek fel, a változásokra vonatkozóan.

Bővebben: Még az idén így változhatnak meg a KRESZ szabályai

Miért jó választás robogóval közlekedni?


Ha a városi közlekedésre gondolunk, akkor általában a tömegközlekedési eszközök vagy pedig az autók jutnak eszünkbe. Viszont az egyik legjobb módszer a robogó, mivel kis helyen is elfér könnyen és viszonylag gyorsan el lehet jutni bárhová, akár nagy távokra is képes. A legjobb választás, amikor kirándulást tervezünk, természetesen csak akkor, ha ketten megyünk, vagy általában külföldön már lehet robogót bérelni potom pénzért, lásd Görögország szinte egésze. Többnyire kisebb csomópontokon, nagyobb városokban vagy akár falukban is lehet találkozni olyan helyekkel, ahonnan olcsón lehet robogót bérelni. Vannak különféle robogók, csak személyszállító, de van olyan is amire rálehet tenni a  csomagokat és kényelmesen elfurikázni vele a város bármely pontjára.

Bővebben: Miért jó választás robogóval közlekedni?

Hol vegyek magamnak robogót?


Robogót olyan helyen érdemes vásárolni, ahol nem csak olcsón juthatunk hozzá jó minőségű járművekhez, de ahol széleskörű tájékoztatást tudnak adni a járművek állapotáról fogyasztásáról és egyéb technikai dolgokról, amik a járműre vonatkoznak. Az elsődleges szempont egy robogó vásárlásnál az ár. Mindenképpen olyan helyre érdemes menni, ahol nem csak ön tartja az árat jó szempontnak, de az üzlet is tudja, hogy egy jó árral képes eladni a vevőnek azt amit szeretne. Tehát az ár közös érdek ebből a szempontból. Olyan robogót kell vennünk ami a saját céljainknak megfelel, tehát legyen kényelmes és akár tudjon két személyt is szállítani, figyelembe véve, hogy kirándulni vagy várost nézni többen akarunk menni.
hol vegyek magamnak robogot

Bővebben: Hol vegyek magamnak robogót?