Mit nyújt a casco, ha külföldön ér baleset


Rengeteg autós és motoros indul külföldi útra a nyár közepén is, akik elsősorban a hát végeken jó, ha felkészülnek a lassú haladásra, nagy forgalomra. Ilyen helyzetben sokkal nehezebb a koncentrálás, mint ha normál tempóban halad az ember, főleg a kánikulát is hozzászámítva. Sokkal több ebben a nyári időszakban az ütközéses, koccanásos baleset, mint az év többi szakában. Jó tisztában lenni azzal, hogy egy sajnálatos baleset kárrendezése mindig annak az országnak a szabályai szerint történik, ahol balesetet szenvedtünk.


Bármikor és bármelyik országba indulunk, jó tudni, hogy mit nyújt a casco biztosítás ha külföldön ér baleset. Érdemes tájékozódni például arról, hogy adott országban mire nem terjed ki a kárrendezés, előfordulhat, hogy a szélvédőkárra nem szól a fedezet. Az is kérdés egyes esetekben, hogy ha a legrosszabb történik meg és a gépjármű totálkáros lesz, érdemes-e hazaszállítást igényelni, lehet, hogy nagy ráfizetéssel oldható csak meg, ezt ugyanis a károkozó kötelezője nem téríti.

Mindenképpen érdemes cascót kötni legalább egy külföldi út előtt, mivel a teljes körű casco biztosítás nem csak az elemi károk, lopás, törés esetén térít, de egy assistance kiegészítő megoldja a hazaszállítás problémáját, sőt a legtöbb esetben cseregépjárművet is biztosít. Ezzel nem csak anyagilag biztosítjuk be magunkat, de megelőzhetjük a legkellemetlenebb problémát, a hazautazás kérdését is. Assistance biztosítást köthetünk csak az utazás időtartamára is, igen jó áron. Tehát az, hogy mit nyújt a casco, ha külföldön ér baleset attól függ, mennyire voltunk előrelátóak a csomag és kiegészítők megválasztásakor.