Motoros járőrökkel a balesetek csökkentéséért


Mivel itt a jó idő, ezt a közlekedésben is meg lehet érezni. Nagyon sokan ülnek be az autó mögé vagy pattannak motorra, amikor elérkezik ez az időszak, hogy többet lehet lenni az utcán, mert jobb lett az idő. Azért, mert megnövekedik a járművek forgalma, több rendőrt kell vezényelni az utakra, mivel a balesetek bekövetkezésének kockázata is jócskán megnőhet. Nagyon fontos a járművek műszaki állapotát mindig ellenőrizni, hogy ne legyen belőle probléma. A másik nagyon fontos tényező az a láthatóság, hogy könnyen észrevegyük a másikat és elkerüljük a balesetet.


A bizottság az előző években nagyon fontos hangsúlyt adott a motoros balesetek megelőzésére. Rengeteg sok programot készítettek már ez ügyben, például létrehoztak szórólapos figyelmeztető lapokat. Meghívták beszélgetésekre a motoros egyesületeket. A motoros balesetek nagy része azért következik be, mert az autósok nehezen vagy csak későn veszik észre a motorosokat és ez sajnos gyakran végzetes kimenetelű baleseteket is okozhat.

Előfordulhat az is, hogy a motoros a hibás, mivel a nagy teljesítményű motorokkal szabálytalanul közlekedve is előfordultak már motoros balesetek, ezért is lesz nagyon fontos a fellépés motoros járőrökkel a balesetek csökkentéséért. A szlalomos mozgások is gyakran jellemzőek és ez sokszor szabálytalan a motoros részéről. A sebesség által adott adrenalin gyakorta eltompíthatja az érzékszerveinket és ilyenkor beláthatatlan következményekkel járó döntéseket hoznak egyes motorosok. Viszont a motoros járőrök is szolgálatba állnak ilyenkor, hogy így járuljanak hozzá a biztonságos közlekedés megőrzéséhez, fenntartásához.