Sokalljuk a németországi útdíjat, pedig csak össze kéne vetni az itthonival


Németországban hamarosan bevezetésre kerül az útdíj, amitől minden autós kétségbe van esve, aki gyakrabban jár arrafelé, hiszen ez eddig nem került pénzbe. Sokalljuk a németországi útdíjat, pedig csak össze kéne vetni az itthonival, rögtön kiderül, hogy a mienknél jóval kevesebb lesz a fizetendő összeg.


Első hallásra a legtöbb autós felháborodásának ad hangot, persze jó volt, hogy eddig a német autópályát teljesen ingyenesen lehetett használni, de ha jól belegondolunk, az is érdekes, hogy a németek csak most teszik fizetőssé az Autobahn használatot. Ha a hírek pontosak, akkor 2016. január elsejére tervezik bevezetni az úthasználati díjat Németországban, de lényeges tudni azt, hogy a díjfizetés nem kizárólag az autópályák tekintetében fog életbe lépni, hanem teljes úthálózat tekintetében a 3,5 tonnánál kisebb súlyú gépkocsik tekintetében. Ez azt jelenti, hogy aki ilyen gépjárművel belép Németországba, annak útdíjat kell fizetnie. A rendszer matricásnak tervezett, melyeket majd a határ melletti benzinkutakon, illetve neten keresztül lehet megvásárolni.

Mindent összevetve a jelek szerint minden külföldit kellemetlenül érint majd ez a szabály, de ha azt nézzük, hogy a német lakosoknak szinte nem fog többe kerülni az úthasználat mint most, akkor inkább ezt a rendszert kellene lekoppintani.